מולטי טול כלי עבודה וגינון

איך לבחור מקדחה?

לעבודות שונות בבית ומחוצה לו, למקצוענים או לחובביםמקדחה היא אחד מכלי העבודה שתידרשו לקנות במוקדם או במאוחר. גם אם נדמה שכל המקדחות דומות אחת לשנייה, למעשה יש לא מעט הבדלים בין הדגמים השונים ולא מדובר רק על ההבדל בין מקדחה נטענת לכזו שאינה נטענת. הנה מספר פרמטרים לשים לב אליהם שבהחלט יכולים לעזור בהחלטה על רכישת מקדחה.

מקדחה עם כבל חשמלי או נטענת?

המאפיין הראשון שמבדיל מקדחות זו מזו הוא הכבל החשמלי. מקדחות רבות פועלות באמצעות חיבור לחשמל, אך יש כמובן גם מקדחות נטענות הפועלות באמצעות סוללות. למקדחה נטענת יש יתרון אחד הבולט מעל הכל: ניידות רבה בזכות אי התלות בכבל חשמל. האפשרות להשתמש בכלי תוך כדי מעבר בין אזורים שונים בבית בקלות, מייעלת את העבודה על ידי כך שלא צריך לחפש שקע חשמל קרוב ומונעת סכנה בהיתקלות אפשרית בכבל המחובר.

היתרון בבחירת מקדחה עם כבל, לרוב בא לידי ביטוי בעוצמת הפעולה שלה ובמשך השימוש הממושך. העבודה עם מקדחה המחוברת באמצעות כבל חשמלי, מאפשרת זמן פעולה רציף ואינטנסיבי, היות ולא נדרשת המתנה של טעינת הסוללה במקרה שהיא התרוקנה. ההספק החשמלי לרוב מאפשר לייצר מקדחות בעלות עוצמה גבוהה יותר. עם זאת, חשוב לציין כי ישנן גם מקדחות נטענות עם סוללות של ארבע, חמש ושש אמפר שגם הן מאוד מאוד חזקות. שימו לב שאם החלטתם לבחור במקדחה נטענת, כדאי מאוד להצטייד בסוללה מתאימה מסוג ליתיום.

מה ההספק של המקדחה?

הספק המקדחה הוא למעשה העוצמה בה היא פועלת. כאשר מדובר במקדחות עם כבל, ובמידה ומדובר על מקדחה לצרכים ביתיים, ניתן לבחור במקדחה בעלת עוצמה של 600-700 ואט. אם אתם מתכוונים לעשות שימוש יותר מקצועי במקדחה כדאי לבחור בדגם בעל הספק יותר גבוה.

העוצמה של מקדחות נטענות נמדדת לפי המתח החשמלי של הסוללה. עבודות פשוטות יחסית מצריכות מתח של 7-12 וולט, ואילו עבודות יותר אינטנסיביות מצריכות 14.4-18 וולט. חשוב לשים לב לכך שככל שהחומר בו קודחים יהיה יותר קשה, וככל שנדרש קידוח בקוטר יותר גדול – יש לבחור הספק יותר גבוה.

פונקציות נוספות שיש לקחת בחשבון

לא רק העוצמה או אופן ההפעלה של המקדחה משחקים תפקיד בבחירתה. קיימים שיקולים נוספים שמומלץ להתייחס אליהם בהחלטה:

  • קוטר מקדח מרבי – את החורים בקיר קודחים באמצעות מקדחים בקטרים וסוגים שונים, לכן בדקו מה קוטרם המרבי של החורים שאתם מעוניינים לקדוח. רוב השימושים הביתיים ידרשו קוטר של 13 מ"מ (הקיים ברוב המקדחות), והקוטר המירבי ינוע על פי רוב בין 10 ל-18 מ"מ.
  • מהירות משתנה – בחירה במקדחה בעלת מהירות משתנה מאפשרת התאמה שלה לעבודה עם קוטרי מקדחים וגם חומרים שונים (החל מחומרים קשים ועד למשטחים עדינים כמו חרסינה). מקדחות שונות מאפשרות שליטה על מהירות הסיבוב באמצעות בורר שיכול להימצא בצורת כפתור  או וסת אלקטרוני.
  • רטט - זו פונקציה שימושית מאוד בקידוחים בבטון. תכונה זו היא משמעותית מכיוון שבכל מבנה, בין אם ביתי או מחוץ לבית, יתכנו אזורים בנויים מבטון.
  • נוחות – ודאו שהמקדחה שאתם בוחרים נוחה לאחיזה, שאינה כבדה יתר על המידה ושנוח לכם לתפעל אותה. דגמי מקדחות שונים כוללים אביזרים ספציפיים התורמים לעבודה יותר נוחה.

מחיר ואחריות 

מחירי מקדחות יכולים לנוע ממאות ועד אלפי שקלים. ישנן חברות המייצרות מספר סוגים של מקדחות, כאשר חלקן מיועדות לשימוש ביתי-חובבני, ובמקביל מקדחות המיועדות למקצועניים שבינינו. הפרמטרים המשפיעים על המחיר הם כמובן העוצמה, האביזרים הנלווים השונים, ותכונות ייחודיות הקיימות בסוגים מסוימים. בבחירת המקדחה מומלץ לשים לב שהמקדחה מיוצרת על ידי יצרן מוכר וכמובן לא להתפתות לרכישת אביזרים באיכות נמוכה.

האחריות הניתנת על מקדחה תהיה לתקופה של שנה ועד שלוש שנים בדרך כלל. כדאי לבדוק היכן ניתן לתקן את המקדחה במקרה של תקלה ומי הגורם שנותן את האחריות.